hits

Stil & Trend

Hve er egentlig forskjellen på stil og trend, vet dere det?

Trend er det som er inn her og nå, det som de vi kanskje ser opp til, skuespillere, artister etc bruker, dette er noe som forandrer seg hele tiden! Det som er trendy idag er kanskje ikke så trendy vinteren 2018? Jeg tro vi alle ser på trendene og plukker ut og bruker litt her og der alt etter hva vi liker og som passer oss noe som går inn i stilen din, den stil typen som du er! Alle har en stil type men de aller fleste har en mix av to eller flere stil typer, det er veldig sjelden man bare er en ren stiltype!

Idag var jeg på et lite inspirasjons kurs med jobb og snakket om akkurat dette, de forskjellige stiltypene og hvor viktig for oss som frisører det er å vite forskjellen på disse.. tenk om en person kommer inn i salongen med bergans bukse, karitraa jumper og dult på hodet for meg vil hun virke som en sporty stil type mens når hun setter seg i stolen og jeg får et glimt av personlighet viser det seg at hun har vært på forball trening med barna og ikke hatt tid til å stelle seg og personligheten forteller meg at hun egentlig har en romantisk stil, da er det viktig for meg og vite dette da mitt optimale ønske er å gjøre hår/makeup slik at det gjenspeiler den stiltypen hun er på insiden, skinn kan bedra og vi alle har våre dager der vi bare ikke har tid og slik er det bare!

De forskjellige stiltype man deler inn i er, klassisk, sporty, romantisk, sensuell, rocka, dramatisk og bohem! Stilen man har skinner ofte gjennom i både hår, sminke, klær, hjem og hvordan man er som person!

Klassisk: den klassiske stil typen er den personen som har alt på stell, veldig organisert, og kanskje litt kontroll freak som personlighetstrekk, hjemmet er veldig rent i stilen, ryddig, organisert, enkelt, minimalistisk og vakkert, de kler seg enkelt men flott, ikke for utfordrende hverken i å vise frem hud eller farger, snitt er enkle og ikke mønster, enkle små detaljer av smykker og ørepynt og det skal helst være ekte.

Sporty: praktisk fremfor alt annet, hjemmet er praktisk organisert, lett tilgjengelig og bryr seg ikke så mye om hvordan ting ser ut så lenge det har en funksjon og en mening. Dette gjelder både hjem, klær, og hår! Alt skal være enkelt og praktisk!

Romantisk: veldig rolig og behagelig person, lett sensuell og flørtende på en uskyldig måte. Hjemmet er fullt av detaljer og pynt, mye søte ting gjerne gammelt og sjarmerende. De har ofte langt hår, krøller og bevegelse, sminke er minimalistisk men bringer frem de gode trekkene, klærne går ofte i kjoler, lette og behagelige, blonder og slte ting, gjerne mye smykker, detaljer og blomster.

Sensuell: flørten, veldig flørtende de har selvinsikt og vet om at de er det og bruker det mer en gjerne. De viser mer enn gjerne hud med både utringning og korte kjoler, de sminker frem det frekke blikket og er flørtende i stilen, hjemmet er ofte og flørtende med mye pynt, bilder og lys.

Rocka: glade i musikk, har gjerne en eller flere band t-sjorter og det gjerne fra konserter de selv har vært på, skinn jakker, boots, hullete jeans, crazy colours i håret, tattooveringer og piercinger, huset er i kontrast mellom svart og hvitt og du finner gjerne mer en en scull som dekorasjon og pynt.

Dramatisk: ligger litt i ordet, her er det snakk om å overdrive, gjerne både sminke hår og klær, det skal være så mye, så mye man bare kan! Stilen går igjen fra den rocka stilen i klær og hjem men til et nytt nivå.

Bohem: jordnær person som er opptatt av miljø og alt skal være naturlig. Kan gjerne være en spirituell type men det må ikke være. Ting skal være behagelige og praktiske men det skal og se bra ut men være naturlig som ull, bomull, silke, økologisk etc! Håret er mye dult, krøller og fletter men skal se naturlig og tilfeldig ut, lite sminke men nokk til å få frem gode trekk, hjemmet er behagelig, pynt består av jordfarger, planter, levende lys og røkelse.

Det er vel ingen hemmelighet at jeg faller 100% under bohem og det har jeg alltid gjort, ikke alltid det skinner 100% gjennom i hår og klær men inderst inne er det det som speiler min personlighet. Er det noe her du kjenner deg spesiellt igjen i?

//Bohogirl

#blogg #hverdags #livsstil #fashion #stil #trend #stiltyper #kurs #jobb #inspirasjon

4 kommentarer

Guro

16.11.2017 kl.00:02

Jeg tror faktisk jeg er en blanding av de tre første :) Morsomt å lese om dette da :)

bohogirl

17.11.2017 kl.14:35

Guro: så kult! :D ja er spennende å lære om dette, at stil typer ofte speiler personlighet, at man på en måte kan forstå litt personlighets trekk ut fra hva man går med og liker :)

Victoria Larsen

16.11.2017 kl.11:35

Veldig interessant å lese!! :-)

bohogirl

17.11.2017 kl.14:36

Victoria Larsen: enig! Veldig interessant å lære om :):)

Skriv en ny kommentar

bohogirl

bohogirl

26, Stavanger

Bohogirl, gammel sjel i ung kropp som alltid er på jakt etter nye eventyr,jeg elsker å reiser rundt i verden så ofte som jeg bare kan, se og oppleve alle kulturer vår vakkre jord har å tilby! Jeg er to snart trebarns mamma, å jeg elsker mamma livet mer en noe! Jeg Respekterer alt liv, elsker natur, dyr og alt det har å by på!

Kategorier

Arkiv