Sammen, men likevel så langt i fra!

Hvorfor er det slik i forhold at det er romantisk og det føles så utrolig godt i begynnelsen, man gjør alt for å glede hverandre og man kan nesten ikke få nokk av hverandre, men etter hvert som dagene normaliseres og man har vært sammen en stund så stopper det opp litt før man finner ut hvordan man skal leve sammen i det daglige?

Somregel er det aldri mangel på kjærlighet som kommer mellom to mennesker, kjærligheten er der alltid, det som skjer er at kanskje en av personene er mer glad i den andre, eller det vil si det er slik det føles. Men med dette følger forventinger, lengsel etter slik som ting kanskje var før, alt var mye bedre i begynnelsen, en følelse av å ikke være god nokk lenger, det kan føles som man blir tatt for gitt.... hvorfor er det slik og hvordan kommer man gjennom den fasen i et forhold?

Det kan være så enkelt som et senario på sofaen, man sitter i hver sin ende, den ene lengter etter nærhet og vil gjerne sitte godt klemt i armkroken til den andre, men i stede for å gå å sette seg der, venter man for å se om den andre gjør det.. mens den andre kanskje bare er helt i en egen verden og kommer ikke på det en gang og derfor ikke setter seg nærmere eller hinter frem at du skal komme nærmere! Hvorfor skal så enkle ting bli så komplisert, før ville man gjerne bare gå å satt seg der fordi det var det man ønsket, men nå trenger man påminnelse om at den andre vil det like mye som deg, kan det ikke bare være så enkelt å gå å sette seg?

Når man først blir sammen er alt veldig fint og man er i en fase det man lærer hverandre å kjenne, dette er en spennende tid og en veldig fin tid for de aller fleste, men etter hvert som årene går begynner man å kjenne hverandre veldig godt og har kanskje flyttet inn sammen, etter hvert vil hverdagene sammen bli normale og litt som en selvfølge at man hver dag bruker litt tid sammen, enten det bare er å gå å legge seg sammen, stå opp sammen eller spise middag sammen. Ting normaliseres. Men det hender ofte at den ene er mer glad i den andre, eller det vil si fortsatt ønsker å bruke all tiden sammen, gjøre alt sammen, være de samme to personene dere var i begynnelsen av forholdet, at man skal gjøre for hverandre slik som dere gjorde i begynnelsen..Men slik er det ikke... Man forventer, man krangler, irritasjon, klaging, dette kommer  fra en frustrasjon, et ønske om nærhet fra partneren sin, dette skaper en ond sirkel som kan være vanskelig å snakke om og vanskelig å komme ut av! Forventninger i forhold kan være den verste fiende!

Så hva gjør man for å unngå disse fellene, for å komme gjennom dem slik at forholdet kan normaliseres inn i hverdagen mens dere fortsatt står sterke sammen? Ha et nært, tett forhold med åpen kommunikasjon, og bruk tid sammen på hyggelige ting. «Samhørighet» er veldig viktig i et forhold.kommunikasjonen kan gjøre underverker for forholdet, i hverdagen er det lett å bli tatt av vaner og rutiner og glemme den gode samtalen.Husk å snakke om andre ting enn jobb, hjem og økonomi. Et par som virkelig kommuniserer snakker om sine mål, tanker og drømmer for framtiden. Vær en god lytter. Prøv å se saken fra flere sider. I et forhold må du være i stand til å tilpasse deg partneren din , og du bør være forberedt på å fire på noen av kravene dine. Så lenge dere behandler hverandre med respekt og tar hensyn til hverandre, er det fullt mulig å ha et godt forhold og være uenig på én og samme tid.

Men om man kommer inn i denne sirkelen hva gjør man? Stopp klagingen, samme hvor mye partneren din kan irritere eller gjør de samme dumme tingene hver dag, ikke klag, ikke klandre og ikke kritiser. Skift fokus, isteden for å fokusere på det negative og det som irriterer deg, fokuser på det positive, på det partneren din gjør bra og ros det! Når forholdet ditt begynner å skrante er det tre ting som trengs; unnskyldning, hengivenhet og et løfte om handling. Vær på tilbuds siden. Er det du som har gått over streken bør  du si du er lei deg for det du måtte ha sagt for å såre eller skuffe partneren din, og tilby en klem eller et kyss. Deretter tilbyr du deg å gjøre det du kan for å få ting på skinner igjen. Fjern presentasjons press og forventninger, det kan gjøre alt vondt verre! Ta en langhelg til et romantisk sted, eller ta inn på hotell noen timer om ikke det lar seg gjøre. Av og til bør dere også sette av kvelder hjemme der dere kun fokuserer på hverandre. Skru av tv og telefon og nyt partneren din.

Bevar kjærligheten og det dere har sammen, ikke ta det for gitt! Snakk sammen, bruk kvalitets tid sammen, gjør nye ting sammen, ros hverandre, ha det morsomt, finn tid til å le sammen, tull og fjas, gjerne flørte litt med partneren din. Ha en forståelse for at tider forandrer seg, vi mennesker forandrer oss hele tiden, det er helt greit at ting forandrer seg, det er normalt, tilpass deg nye situasjoner sammen gjennom god kommunikasjon. og for all del ikke forvente at ting skal være som før, ikke forvent at partneren skal lese tankene dine, vær spontan og anerkjenn partneren din, da vil anerkjennelsen komme tilbake til deg, den kommer ikke av at du forventer at den skal komme! Ta vare på hverandre, alltid!

//Bohogirl

#blogg #hverdags #livsstil #samliv #forhold #partner #forventninger #kjrærlighet

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bohogirl

bohogirl

26, Stavanger

Bohogirl, gammel sjel i ung kropp som alltid er på jakt etter nye eventyr, bohemsk jente som reiser rundt i verden så ofte som jeg bare kan! Respekterer alt liv, elsker natur, dyr og alt det har å by på!

Kategorier

Arkiv

hits